De cealaltă parte


Îmi place atât de mult expresia "the other side". ''Meet me on the other side", "Take me to the other side", "We made it out to the other side". O viață întreagă am visat la acest paradis alternativ, aflat de cealaltă parte. Îl vedeam ca pe o seară de vară, scufundat în semiobscuritate și parfum de trandafiri. Vedeam îngeri care-și doreau mâini și oameni care-si doreau aripi, jumătăți de dileme și iubiri risipite ce-și câștigaseră dreptul la ființare.
Tărâmul magic în care speram sa mă regăsesc rămânea un mister pentru mine, ascuns și intangibil ca a doua față a Lunii. Când am obosit călătorind și construind poduri ce se dovedeau a fi prea mici, am realizat că regatul prețuit se afla chiar în interiorul meu. De fiecare dată când am trăit ceva intens, profund, când n-am putut aduna în cuvinte minunea unei clipe, m-am aflat acolo, de cealaltă parte.
Când mă întrebam, cunoșteam deja răspunsul, căci n-aș fi putut să mă îndoiesc de ceea ce n-am zărit, măcar pentru o secundă. Când alergam spre alte lumi, pierzându-mi sufletul pe drum, uitam că port o lume în mine, căreia nu-i lipsește o frântură pentru a fi întreagă.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Notițe needitate

Totul este o eră

De ce nu dormi la ora asta?