E martie în suflet


Un martie precoce se cuibărește în mine. Ochii au sclipiri roșcate, de lumină pierdută și regăsită, bărbia se înalță încă o dată spre infinituri, cu un zambet indecis pe post de busolă. 
Martie are o strălucire aparte pentru o iubitoare de primăveri. E o lună în care viața devine un jurnal nescris. Nimeni nu-mi mai poate spune cum să umplu paginile, sunt liberă să compun orice din înfrângerile interioare. Pe nesimțite, redevin prima visătoare la apel, care mai ieri simțise cum rațiunea încerca să-i  învie credințe sufletești. N-a fost trist când m-am lovit  în luptă, însă mi-a părut sfâșietor când am obosit în speranță.
Vizual, martie înseamnă căi ferate și apus de soare, pământ reavăn și rădăcini de copaci, o privire aruncată peste umăr viitorului întârziat. Muzical, luna acesta e ascunsă într-o chitară, cu corzile întinse între pasiune și resemnare: Kasabian, The Neighbourhood, Robin and the Backstabbers, doar un strop de Placebo și de Red Hot Chili Peppers. 
Poate că n-am găsit orizontul visat, însă în viață a fost real doar ceea ce am simțit.


Comentarii

  1. Şi eu îl simt pe martie... Februarie se face "vinovat" de asta, e luna cea mai lipită, apropiată de martie, dă speranţe, schimbă simţirile îngheţate date de iarnă. :) S-avem primăveri în suflet, dar şi afară!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine, februarie era cea mai tristă lună din an, până când m-am îndrăgostit. :) De-atunci a căpătat o strălucire deosebită, mai ales spre sfârșit. Piesa ''Right here, right now'' (Fatboy Slim) ilustrează cel mai bine trezirea sufletului la viață, în prag de primăvară.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Voci rabdatoare

Postări populare de pe acest blog

Notițe needitate

Totul este o eră

De ce nu dormi la ora asta?